torsdag 19 februari 2015

Vi får hoppas att vi slipper

Skolan på bilden kommer förhoppningsvis inte ha något med betyg från åk 4 att göra.
Foto: Wikipedia
Det var ett tag sedan som jag skrev. Att det har blivit så beror på många anledningar. En är tiden. Jag hinner sällan sitter ner och fundera ihop vad jag ska skriva här. En annan är att jag agerar på så många andra arenor att det blir svårt att fylla det här forumet också. Men som ni alla vet så är det ju inte bara bloggen ni kan hitta mig på. Twitter, podcast och diverse gammelmedia är platser där jag dyker upp i tid (och otid).

Något som tar mycket tid och uppmärksamhet just nu är mitt uppdrag som andre vice ordförande i Barn- och utbildningsnämnden. Jag har alltid haft ett intresse för utbildningsfrågor. Jag har ju till och med arbetat inom skolan från och till under fem år. Men i och med att jag nu har fått ett uppdrag att tillsammans med övriga gruppen vara ansvarig för den socialdemokratiska utbildningspolitiken i Helsingborg så får jag gräva mig ännu djupare in i utbildningspolitikens fantastiska värld. Det är ett enormt privilegium att få en sån möjlighet. Visst, det är mycket som ska läsas in, det är mycket jag ska lära mig. Men så kul och spännande det är!

Det ger också möjlighet att påverka väldigt direkt. I början av veckan meddelade vi från S att vi inte vill se några kommunala skolor i Helsingborg som inför betyg från årskurs 4. Vi ser inte meningen med att vi i Helsingborg ska rädda ansiktet på Jan Björklund (FP). För det är ungefär det som hela betygsuppgörelsen handlar om. Nu är vi ju visserligen i opposition och Christer Rasmusson (FP) som är ordförande i nämnden har aviserat att han tycker det är ok om någon skola vill ge sig på experimentet. Fast signalvärdet i att vi från S säger nej är stort och det vore rimligt att Rasmusson lyssnar på oss.

*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar