fredag 31 oktober 2014

Den första veckan

Vägen framåt är dold men lockande!
Foto: naturskyddsföreningen.se
Min första vecka som kommunalråd går mot sitt slut och jag måste säga att det är fantastiskt kul att få den möjligheten som jag har fått. Tillsammans med mina kollegor har jag i veckan lagt mycket tid på planering inför framtiden. Det är utbildningar som ska ordnas, strategier som ska läggas, planeringar som ska göras och dessutom ska vi rekrytera en ny politisk sekreterare. Just den biten känns lite speciell för mig med tanke på att det är min gamla tjänst som ska tillsättas. Det är så spännande att se hur andra tänker kring den rollen och höra vad dom vill fylla den med.

Samtidigt som allt arbete görs för att få mandatperiodens arbete på plats så flyter det vardagliga politiska arbetet på. Det ska bland annat skrivas debattartiklar, interpellationer och motioner. Det är så oerhört häftigt att kunna skriva t ex artiklar där regeringens satsningar är den bärande delen. Att kunna föra ut vår socialdemokratiska politik som konkret handling är något helt annat än att bara berätta om hur det skulle kunna vara.

Nu är det snart helg och hör och häpna så är den för min del tom på politiskt arbete. I alla fall planerat sådant. Mailen och telefonen är ju alltid igång så man vet ju aldrig vad som lurar runt knuten. Men det är ju en del av charmen med det här uppdraget! Man vet aldrig vart vägen framåt för en.

Trevlig helg på er alla!

*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar