onsdag 22 oktober 2014

Debatten ska tas med vem, om vad och hur?

Olika typer av migration
Foto: http://www.kidsdiscover.com
Att SD växer beror enligt många på att "ingen tar debatten" med dom. Jag håller som bekant inte med om att debatten inte tas. Däremot tas inte debatten på det sätt som SD vill. För att deras definition av att "debatten tas" ska uppfyllas så måste ingångsvärdet vara att invandring i grund och botten är ett problem. Tycker man inte det anses man inte "ta debatten".

Hur som helst så finns det ändå många som tvekar inför att ge sig in och diskutera frågor kopplade till migrationen. Det finns en osäkerhet som ofta grundar sig på att det kastas siffror hit och dit i ett rasande tempo. Påståenden som låter helt bisarra och som är helt omöjliga att bemöta (om dom vore sanna) kommer titt som tätt. Därför är det klokt att besöka Migrationsverkets hemsida för att skaffa sig en god faktagrund att stå på.

Men för att klara av en debatt så behöver man också ha konstruktiva förslag på hur saker och ting kan förbättras (i den riktning man själv anser vara "bra"). Som av en händelse har SKL tagit fram 35 förslag på hur kommunerna skulle kunna bli bättre på flyktingmottagandet. Bland dessa 35 förslag finns många kloka tankar och idéer som hade gjort stor skillnad i det vardagliga kommunala slitet om dom hade genomförts. Jag rekommenderar er att gå in och läsa SKL:s rekommendationer. Dom visar att vi mycket väl kan kombinera ett humant flyktingmottagande med en fungerande vardag. Det handlar nämligen bara att få tillgång till rätt verktyg och resurser.

*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar