lördag 20 september 2014

En dag i en folkrörelse

 
Idag hade jag den stora förmånen att besök Närlundadagen här i Helsingborg. Närlunda är ett av våra miljonprogramsområden och i området har vi en mycket aktiv S-förening. Jag fick vara med och inledningstala vid invigningen av dagen tillsammans med ordförande i föreningen Vehid Stovrag. Mitt fokus låg på det fina samarbete som finns på Närlundadagen mellan en mängd olika aktörer. Dagen arrangeras av oss socialdemokrater men det märks knappt då det är allt ifrån Helsingborgshem till Högaborgs BK som är med och gör dagen till vad den är.

Just den biten, att det är lokala föreningar och aktörer som samverkar, är det som gör Närlundadagen (och andra områdesfester där vi i S är med och arrangerar) så stor. Egentligen helt utan direkt politiskt budskap visar vi socialdemokrater att vi brinner för området och att vi har ett engagemang för att göra människors vardag bättre. När vi arbetar på det här sättet är vi precis det folkrörelseparti som jag håller så högt.

Så stort tack till alla inblandade. Idag visade Närlunda S-förening att Socialdemokraterna minsann inte bara kommer när det är val. Vi är ett parti som finns närvarande i människors vardag. Som en sann folkrörelse.

Foto: Robert Lexeklint

*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar