lördag 23 augusti 2014

Tankar om valet så här en lördagsmorgon

Foto: wikipedia.org
Imorgon är det tre veckor kvar till valet. Tre veckor av tungt men oerhört roligt slit för att ge Helsingborg, Skåne och Sverige ett nytt styre. Igår när jag kom hem från kvällens dörrknackningsövning hade jag en huvudvärk som inte var av denna värld. Efter värktabletter och lite mat var det bums i säng och därför är jag också vaken kl 7 idag. Men det ger ju tid till att blogga, läsa tidningen och bara njuta av lugnet en stund innan dagen drar igång.

Här i Helsingborg kommer det bli fullt ös i dagarna två. Idag kör vi röd lördag som vanligt med tillhörande dörrknackning. Det är så kul att vara ute och knacka just nu. Igår var vi i Kattarp och det var riktigt god respons. Nästan alla vi knackade på hos var hemma och många var oerhört positiva till att vi kom. Våra byar känner sig lite bortglömda här i Helsingborg och då är det viktigt att vi socialdemokrater visar att vi minsann inte glömmer någon.

Imorgon kommer hela den skånska socialdemokratin till Helsingborg för att hålla valupptakt. Stefan Löfven gästar oss än en gång och förhoppningsvis gör vi i alla fall hälften av det som HIF:arna sjunger om. Vi målar gatorna röda!

Avslutningsvis innan jag går ut för att fånga dagen vill jag bara nämna att nazisterna kommer att manifestera här i Helsingborg idag. Kyrkklockorna kommer att ringa och alla vi som tror på demokratin och medmänskligheten säger enat NEJ till dessa fascismens svarta skuggor. Aldrig ska fascismen få komma tillbaka och sprida sin dynga över våra länder igen. Aldrig!

*****

2 kommentarer:

 1. Som civiliserad människa måste man instämma!

  Men i betraktande av kommunismens i omfattning illgärningar mot mänskligheten, där nazisterna framstår som oskyldiga amatörer, framstår det som en gåta att ni överväger att samarbete med kommunisterna i V och MP.

  Jag tror att Per Albin oh Tage Erlander vrider sig i sina gravar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får gärna redogöra för vilka delar av V:s politik som du anser vara kommunism. Med tanke på att dom inte driver revolution, proletariatets diktatur, socialisering av hela samhället eller andra fundamentala delar av (vägen till) kommunismen så är det märkligt att pådyvla dom ett sådant epitet. Det blir intellektuellt ohederligt.

   Radera