lördag 9 augusti 2014

Det måste få ett stopp

Fiyan Dakhee, jezidisk politiker i Irak, lyfte frågan i det irakiska parlamentet
Foto: Huffington Post
Idag skriver jag tillsammans med riksdagsledamoten Kent Härstedt och riksdagskandidaten Per-Arne Håkansson i Helsingborgs Dagblad om situationen i norra Irak och det akuta behovet av handling. Sverige, EU och FN måste genast lyfta frågan och agera.

Ni hittar artikeln här.

*****

4 kommentarer:

 1. EU och FN läser ju säkert vad du och några andra lokala politiker skriver i en lokaltidning. Dessutom har USA redan börjat agera mot islamisterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var det den vettigaste kommentaren du kunde komma på när någon uttrycker solidaritet med folk som blir mördade. Det var cyniskt och lågt Leif. Tråkigt att du nedlåter dig till sånt.

   Radera
 2. Vad jag menar är att krav på svenskt internationellt handlande i frågan ska komma från S partiledning. Inte från några lokalpolitiker.

  Om du har följt det senaste dygnets händelser så vet du att USA redan slagit till mot ISIS vid det aktuella området samt att syrisk milis lyckats skapa en passage för att undsätta de som var strandsatta på berget.

  Ifall ni istället skriver en artikel om hur S ska få statsbudgeten i balans genom förslag på väl avvägda avskaffade skattesubventioner samt avgifts- och skattehöjningar ska jag däremot läsa artikeln med stort intresse.

  SvaraRadera
 3. Jag är förvånade över att du vidhåller din ståndpunkt. Hur tror du att vi påverkar vår partiledning? Genom att tiga still? Nä, det handlar om att opinionsbilda.

  Vi nämner inte USA. Vi pratar om FN, EU och Sverige. Att USA agerar på begäran av den irakiska regeringen är en del. Men det utesluter inte våra ståndpunkter.

  Sen är det märkligt att du kallar OSSE:s vice ordförande för någon lokalpolitiker. Likaså en riksdagskandidat som står på valbar plats. Och varför jag som engagerad medborgare och politiker skulle låta bli att ta ställning mot ett gryende folkmord är för mig helt obegripligt. Du är väldigt snett på det den här gången Leif. Tråkigt.

  SvaraRadera