onsdag 11 juni 2014

Ett Lööf blev en Ask

Ett asklööf?
Foto: http://www.slojdeniskogen.se
För en tid sedan var Annie Lööf och Näringsdepartementet i blåsväder. Lööf och hennes partikollegor lät skattebetalarna betala notan för sitt festande. Efter den incidenten skulle man kunna tro att borgerligheten hade lärt sig var gränserna går för vad som ska betalas ur egen fick och vad staten ska stå för. Men icke.

 Idag kan vi läsa om att Beatrice Ask och hennes partikollegor i Moderaterna helt ogenerat låter skattebetalarna betala för en mindre valupptakt. Dom har inte ens bemödat sig att försöka dölja det hela utan skriver till och med på programmet vad det handlar om. "Valens vinnarfrågor" är en av punkterna och inte ens med den vävilligaste av tolkningar kan man väl få det till att handla om något annat än hur M ska vinna valet?

Att så har varit fallet bekräftas också av att pressekreteraren Per Claréus vägrar kommentera saken. Det hela skjuts i sann moderatanda över på någon opolitisk tjänsteman och därmed anser sig Moderaterna stå utan ansvar. Det där med att man som politiker alltid har ett ansvar för vad som händer och sker i organisationen som man leder och att man alltid har ett eget ansvar att handla rätt och riktigt har liksom inte riktigt nått fram till Moderaterna. Däremot är dom väldigt bra på att ta åt sig äran så fort någonting kan tolkas som positivt.

Där är säkert en del som tycker att 52 218 kr inte är något att tala om. Inte heller att det dracks vinpaket för 3 000 kr styck. Det finns ju gott exempel på moderater som har försett sig för egen del med betydligt mer skattemedel. Men faktum är att två fel inte gör ett rätt.

*****
 
Bloggat: Peter J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar