måndag 21 april 2014

Svårare än så är egentligen inte valet

Foto: val.se
Tillbaka efter en påskhelg i Stockholm och jag kan konstatera att Nuonaffären rullar vidare. Igår publicerade Aftonbladet ytterligare uppgifter som pekar på att i alla fall Anders Borg visste om affären innan den blev offentlig. Nuon utvecklas dag för dag just nu och från att ha varit en liten huvudvärk känns det allt mer som en rejäl migrän för regeringen. Hur det här ska sluta kan man bara gissa.

Det är alltid lite segt att blogga under långhelgerna. Det händer inte så mycket på den politiska scenen och med tanke på att det här är en politisk blogg så får det ju konsekvenser. Men SKL skriver i alla fall idag om att det kommer att behövas 225 000 nyanställningar inom vården och omsorgen. Det är fler än man tidigare trott och detta skapar givetvis ett problem för kommunerna. Samtidigt blir man lite smått bedrövad när vi samtidigt har 400 000 arbetslösa i det här landet. Många av dessa är dessutom ungdomar som med rätt hjälp och stöd skulle kunna utbildas för att kunna arbeta inom välfärden.

Likaså är det inga problem att lägga ner Fas 3 och hitta vettig sysselsättning åt dom över 30 000 personer som idag förvaras i denna ickeåtgärd. Vi socialdemokrater vill skifta Fas 3 mot det vi kallar "Extratjänster i välfärden". Det är ju knappast så att vi har för mycket personal på våra äldreboenden och i omsorgen i övrigt.

I grund och botten handlar det om att prioritera välfärden eller att prioritera skattesänkningar. Antingen har vi personal i välfärden eller så har vi det inte. Mycket svårare än så är inte höstens val.

*****
 
Bloggat: Roger 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar