fredag 25 april 2014

Jodå, ett bättre Helsingborg. För alla.

Foto: http://www.trafikverket.se
Igår presenterade vi socialdemokrater i Helsingborg vårt kommunalpolitiska handlingsprogram (KPH). Ett KPH är det dokument som ska vägleda våra politiker i kommunfullmäktige och i nämnderna under nästa mandatperiod. Det pekar ut riktningen och målen för vår politik.

Våra ambitioner är höga. Vi tar också ut ett tydligt avstånd gentemot den nuvarande borgerliga minoriteten som styr staden. För den som vill se skillnader mellan dom politiska alternativen i Helsingborg är det bara att läsa våra respektive program. Där Moderaterna är nöjda med tingens ordning och saknar idéer för framtiden är vi socialdemokrater hungriga på att göra Helsingborg till en bättre stad. För alla.

Samtidigt ställs alltid den fullt befogade frågan kring hur den politik vi förordar ska kunna genomföras. När man har visioner kommer frågan kring finansieringen som ett brev på posten. Där är vi väldigt tydliga. Vi kommer alltid att finansiera våra förslag fullt ut. Vår politik bygger på att verka för full sysselsättning och i takt med att den rådande massarbetslösheten i Helsingborg minskar till mer normala nivåer så kommer också ett större finansiell utrymme att uppstå. Med det kommer också möjligheten att genomföra den övriga politiken.

För vi kan aldrig lite Moderaterna vara nöjda med en arbetslöhet på över tio procent. Vi kan aldrig vara nöjda med att staden lägger över 200 miljoner kr år efter år på försörjningsstöd. Därför kommer vi också att göra allt vi kan för att få människor i arbete. Det är vårt tydligaste och starkaste vallöfte. Det är nyckeln till att vi kan förändra Helsingborg och göra staden bättre för alla. Vi har sänkt arbetslösheten förr och vi kommer att göra det igen. Och för att fritt citera diverse borgare så får helsingborgarna gärna utvärdera oss på jobben inför valet 2018.

*****

2 kommentarer:

  1. Finns inga som helst garantier för att S lyckas minska arbetslösheten. Vad händer då, ska kommunalskatten höjas?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inom Hbg stad finns pengar som kan användas på annat sätt än vad som är fallet idag. Genom att använda dessa till att sänka arbetslösheten frigörs resurser. S har högst förtroende i frågan om jobben just eftersom vi har en politik som fungerar för att sänka arbetslösheten och för att vi har visat gång på gång genom historien att vi klarar av utmaningen.

      Radera