måndag 14 april 2014

Helgen över, nu kör vi!

Skånesossar #motrasism
Måndag igen och som ni alla har märkt så har jag inte bloggat i helgen. Skälet är enkelt. Vi hade distriktskongress och jag hade helt enkelt varken tid eller ork att skriva något. Så jag får ta igen det idag. Det är alltid en mäktig och stark känsla när det skånska partidistriktet samlas till kongress. 350 ombud sammanträder under intensiva timmar och diskuterar stort och smått. När det är valår ses vi dessutom i dagarna två vilket gör det hela ännu roligare.

Som vanligt togs en del radikala beslut. Att det fria skolvalet ska slopas är ett sådant. Att en samtyckeslagstiftning ska införas är ett annat. Dessutom fastställde vi vårt program för nästa mandatperiod, det så kallade Skåneprogrammet. För den som inte tycker att det finns skillnader i politiken är Skåneprogrammet utmärkt läsning. Där pekar vi ut klara riktlinjer för vad S i Skåne vill uträtta under mandatperioden 2015-2018. Dessa skiljer sig på många punkter mot vad borgarna har för ambitioner.

För mig personligen innebar kongressen att jag fick förnyat förtroende som ersättare i distriktsstyrelsen. Det innebär att jag går in på mitt tredje år i styrelsen och det förtroendet tackar jag givetvis för. Att få chansen att sitta med i distriktsstyrelsen under ett valår känns extra spännande och stort.

Imorgon ska vi socialdemokrater i Helsingborg fastställa vårt kommunalpolitiska handlingsprogram. När det är klart är vår politik i princip fastställd på riks-, region- och kommunnivå. Så nu är det bara att gå ut och möta väljarna och be om deras förtroende. Jag är övertygad om att den politik vi föreslår kommer att attrahera så pass många att vi kommer att se socialdemokratiskt ledda styren i Sverige, i Skåne och i Helsingborg.

*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar