torsdag 10 april 2014

En del av jobbpolitiken här i Helsingborg

Sommarjobb är en av nycklarna in till arbetslivet. Det är en första känsla av verklig frihet. Att känna sig behövd och att någon saknar en om man inte går upp på morgonen är en av dom viktigaste upplevelserna som finns. För är man behövs känner man sig värdefull.

För oss socialdemokrater är sommarjobben en viktig del av hela jobbpolitiken. Häromdagen hade vi en insändare inne i HD där vi pläderade för att på sikt erbjuda alla helsingborgare mellan 16-18 år ett sommarjobb. Att detta även skulle kunna gälla andra lov är viktigt att påpeka. Det gäller att göra allt vi kan för att motverka ungdomsarbetslösheten. Andra kommuner som t ex Botkyrka har visat att det går att sysselsätta hela årskullar av ungdomar. Det handlar om vilja och samarbete.

Den som sitter och funderar på skillnader i politiken är det här en tydlig skiljelinje. Vi socialdemokrater har föreslagit fler sommarjobb varje år som jag har varit politisk sekreterare här i Helsingborg. Jag är övertygad om att vi också fortsättningsvis kommer att göra det. En liten skillnad kan tyckas men för den personen som får ett av dom där jobben som tillkommit tack vare oss socialdemokrater kan det innebära att livet får en annan bana än vad som annars hade varit fallet. Det är vad ett sommarjobb kan betyda. Det gör skillnad.

*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar