tisdag 1 april 2014

#Deträckernu

#Deträckernu. enkelt är det. Gårdagens manifestation, som enligt supporterklubben Kärnan samlade 5 000 personer, var en kraftfull markering från alla oss som älskar fotboll och som tar avstånd från våld. Jag la ner min Malmö FF-halsduk som jag haft i 15 år på platsen för att hedra den man som dog i söndags.


Jag kan tycka att det har spekulerats rejält dom senaste dagarna. Förslagen haglar och alla verkar ha sin egen lilla universallösning på problemet. Komplexiteten i frågan verkar inte riktigt nå in till folk. Det verkar viktigare att säga nåt som låter bra än att verkligen tänka igenom frågan.

En som har tänkt igenom saken är Björn Eriksson. Han har utrett frågan grundligt och han presenterade ett antal förslag för två år sen. Förslag som Beatrice Ask (M) stod i söndagens Agenda och menade att dom måste utredas vidare. Våldet fortsätter i takt med att vår justitieminister visar senfärdighet och våldets yttersta konsekvens har nu återigen visat sig. En fyrabarnsfar är död. Av den enda anledningen att han älskade sitt fotbollslag.

*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar