måndag 17 mars 2014

Väck mig när det börjar

Foto: sverigesradio.se
Så var då den första duellen mellan Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt avklarad det här supervalåret. Det lär bli fler tillfällen att se dom två kombattanterna duellera och jag skulle vilja påstå att det märktes. Någon större glöd blev det aldrig. Retorikförfattaren Elaine Eksvärd twittrade något i stil med att det hela var som en fotbollsmatch där alla spelarna kröp istället för sprang. Det ligger en del i det.

Stefan Löfven är lugn som en filbunke och när Fredrik Reinfeldt tänker sig för och undviker att bli upprörd så är även han en nästintill sävlig typ. Kanske hade Reinfeldt läst K-G Bergströms försnacksartikel. I den varnar Bergström för vad som kan hända om Reinfeldt skulle bli allt för arrogant i sin stil och det ligger en del i det.

Viktor Barth-Kron skrev på Twitter i andemeningen att den partistrateg som hävdar att någon vann duellen ljuger. Jag förstår vad Barth-Kron menar. Det blev aldrig hett. Reinfeldt gjorde allt för att minska skillnaderna och trixa med siffror. Löfven upprepade gång på gång att verkligheten är den moderata politikens värsta fiende. Inget nytt under solen alltså. Samma sak gäller för Svenska Dagbladets retorikkommentator Lena Lid Falkman som för partistrategerna. Barth-Krons utsaga går lika bra att tillämpa på henne.

Vi får hoppas att det blir lite hetare fram åt sommaren. Annars kommer väljarna ha somnat när vi kommer in i september. Någon vilja att väcka det sovande folket märkte inte heller igår från Reinfeldts sida.

*****

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar