måndag 2 december 2013

Om lite mer än en timme vet vi

Foto: ne.se
Idag klockan 10.30 kommer Socialdemokraternas valstrategi att presenteras. Vad den innehåller är höljt i dunkel men jag vet att det har arbetats febrilt med dokumentet. Redan förra året reste Carin Jämtin land och rike runt och processade delar av den valstrategi som nu bara är timmar bort från att bli offentlig. Jag håller tummarna för att strategin är så bra som förhandssnacket har gett för handen. Många som har träffat Janne Larsson har lyft fram hans kvalitéer. "Det här blir bra" är standardkommentaren efter en träff med Larsson.

Vad behöver en socialdemokratisk valstrategi innehålla då? Ja, förutom sakfrågor och en massa taktiska dispositioner kring väljargrupper och kommunikationskanaler så måste den innehålla passion och tydlighet. Väljarna måste uppfatta att vi socialdemokrater brinner för något annat än det som är rådande idag. Att engagera våra väljare och locka dom till att ta del i en samhällsförändring är helt avgörande. Vi vet att många väljare är missnöjda med borgarna men dom litar inte riktigt på att Socialdemokraterna är den kraft som ska vända utvecklingen. Det är givetvis ett misslyckande för oss som politisk opposition.

Men å andra sidan har det varit stiltje under lång tid i opinionen och det bör snart hända saker. Vad som händer vet nog ingen. Men förhoppningsvis har Janne Larsson klurat ut någonting smart. Vi håller tummarna och vänta till lite senare. Då har vi i alla fall en liten del av svaret.

*****
Bloggat: Roger
 
Läs mer på Socialdemokraterna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar