torsdag 15 augusti 2013

Kungen i arbetsplatsolycka

Man tar sig för pannan!
Foto: svenskmjolk.se
Dagens tema är helt klart kungligheter. Zlatan i morse, en kung som sannerligen gör skäl för sitt epitet. Lunchens kung är vår arvsfurste och monark med sin hustru och tillika drottning. Kungen ska vara opolitisk och det gör han sitt bästa för att vara. Att det sen inte alltid går så bra är en annan sak. Som när han hyllar diktaturer och lägger sig i saker som han inte har att göra med. Eller tycker att media ska syssla med annat än att gräva i hans offentligt finansierade ekonomi. Men det kan ju räknas som olycksfall i arbetet. Arbetsplatsolyckorna ökar ju ordentligt i det här landet och kanske är det nu kungens tur att drabbas av denna eländiga utveckling.

Nu har ett olycksfall inträffat nämligen. Under ett besök i Sundsvall bar kungen och drottningen runt på en palestinasjal med trycket "Vår Aqsa och inte deras tempel". Den som kan sin Isreal-Palestinakonflikt inser snabbt att det här är ett budskap som knappast kan anses som opolitiskt. Det är snarare att betrakta som politisk dynamik.

För även om det vore intressant om kungen verkligen tog politisk ställning för den palestinska saken så tror jag nog att det hela är ett misstag av den lite större dimensionen. Någon har givetvis tänkt till givarsidan och mottagarsidan, dvs kungen och hans kompisar, har inte tänkt till alls. Vad det hela kommer att få för konsekvenser är svårt att sia om. Upprörda israeler är väl att räkna med och en förstärkt språklig kompetens i kungens stab lär vara troligt i framtiden.

För kungen själv är det väl bara att vända blad och gå vidare som om inget hade hänt. Det har han ju gjort förr...

*****
 
Bloggat: Peter J
 
Läs mer på Socialdemokraterna
 


2 kommentarer:

  1. Jag tycker att det här är otroligt överdrivet. Och hur skulle det sett ut om Kungen och Drottningen Tackat nej till gåvan. Snarare ska väl ändå de som lagt sjalarna runt Kungen och Drottningens halsar undervisas att det är mycket fult att utnyttja människor som inte får ha en offentlig politisk åsikt. Man gör inte så.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man kunde nog kommunicerat bättre kring saken så hade problemet aldrig uppstått.

      Radera