fredag 30 augusti 2013

Kommer regeringen fortsätta att trixa ändå?

Foto: http://jarnvagsbloggen.blogspot.se
För en tid sedan ändrades tolkningen av vad som är en försening när det gäller tågtrafiken. Plötsligt var ett tåg bara försenat om det anlände 15 minuter efter utsatt tid istället för tidigare fem minuter efter den samma. Nu har Trafikverket och järnvägsbranschen skrivit avtal om att det ska vara fem minuter som gäller. Det här är bra. Jag skrev om saken när det begav sig förra gången och var väl minst sagt kritisk till det här siffertrixandet.

Nu kvarstår väl bara att se vad regeringen och ansvarig minister Catharina Elmsäter-Svärd (M) kommer att göra. Det skulle inte förvåna mig om regeringen ignorerar den här förändringen och kör på den mer fördelaktiga 15-minutersstatistiken. Fortsättning följer!

*****
 
Läs mer på Socialdemokraterna

2 kommentarer:

  1. dom är dumma i skallen sweden börjar bli som rysslan

    SvaraRadera
  2. Det mest intressanta är väl vilken definition som gäller för att resenärerna ska kunna kräva kompensation.

    Om du själv reser med tåg är du säkert bekant med problemet att Öresundstågen alltid är överfulla. Så förutom ideliga förseningar så får svenska tågresenärer vara glada om de överhuvudtaget kan hitta en ledig plats att sitta på. Jämför sedan detta med Öresundstågen mellan Helsingör och Köpenhamn där det alltid finns gott om plats. Om detta beror på överdriven kostnadsjakt eller inkompetens bland våra svenska politiker låter jag vara osagt men det är inte konstigt att många som pendlar väljer bilen istället.

    SvaraRadera