måndag 15 juli 2013

Jag har läst "Dyngkåt och hur helig som helst" av Mia Skäringer

Foto: bokus.com
För en stund sedan läste jag ut Mia Skäringers hyllade bok "Dyngkåt och hur helig som helst". Boken bygger på Skäringers liv och presenteras i form av en show och hennes bloggande. Ett bloggande som ligger till grund för själva showen. Att jag blev intresserad av boken berodde främst på att Skäringer uppträdde på vår kongressfest i våras och att hon var väldigt rolig då. Sen har jag hört från andra att boken skulle vara väldigt bra. Så varför inte tänkte jag?

Boken är en inblick i Skäringers liv som frånskild morsa med ny kille och en massa barn. Det är en jordnära och intim skildring av familje-, känslo- och sexliv som Skäringer bjuder på. Något vidare roligt tycker inte jag det är och för mig som 30-årig nybliven sambo och man är igenkänningsfaktorn inte speciellt hög. Jag kan varken relatera till egenupplevda viktproblem, sviktande sexlust, snoriga ungar eller cellförändringar i underlivet. Det betyder dock inte att jag inte kan uppskatta skildringarna. Det blir dock inte riktigt nära för just mig. Min förståelse för hur en människa i Skäringers situation kan uppleva livet ökar dock markant genom boken och på så sätt kan man få ut en hel del av den även i min livssituation.

Jag förväntade mig mer gapflabb men faktum är att jag sällan skrattar när jag läser boken. Visst kan jag le lite men någon humordusch är det knappast för mig i alla fall. Boken är väldigt lättläst och även om den blir lite tragglig när man läser blogginlägg som staplas på hög så är det inga problem att ta sig igenom texterna. Språket är lekande lätt och väldigt vardagligt. Ca 170 sidor blir det totalt och säga vad man vill men nu måste jag i alla fall se TV-showen.

Ett litet smakprov får ni här nedan. Showen innehåller en hel del som inte finns i boken kan man snabbt konstatera. Den är förmodligen betydligt roligare också:*****
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar