måndag 4 mars 2013

Vi nominerar Morgan Johansson till VU

Foto: sverigesradio.se
Under förmiddagen hade vi distriktsstyrelse här i Skåne och vi valde då att nominera Morgan Johansson till ordinarie ledamot i VU. Jag hoppas innerligt att Morgan får chansen att sitta i VU och det skulle förvåna mig om så inte blir fallet. I vilket fall som helst önskar jag Morgan lycka till!

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Läs mer på Socialdemokraterna

1 kommentar:

 1. Föreslår att han också utses till justitieminister i en skuggregering på sju personer. Jag har börjat tröttna på de ständiga upprepningarna att det går bra i opinonen för "Stefans lag", när det i själva verket är Mp som ökar i mätningarna, vilket ofelbart följs av frågor från alliansen vilka ministerposter Mp och V ska ha.

  Jag tror att en komplett ministerlista skulle bli svår för väljarna att hålla reda på. Som justitieminister i en skuggregering skulle MJ även kunna svara för en del andra departement, såsom civildepartementet (om det fortfarande finns kvar).

  Som finansminister i skuggregeringen (nu är Anders Borg finansminister) bör Magdalena Andersson även svara för kapitalmarknadsfrågorna (nu är Peter Norman) kapitalmarknadsminister).

  I skuggregeringen bör vi ha en näringslivsminister, som även svarar för energipoliken - för att förekomma spekulationer om att en miljöpartist ska bli energiminister. (Maud Olofsson svarade för både näringslivs- och energifrågorna, men nu har Annie Lööf delat upp detta mellan sig själv och Hatt).

  Ylva Johansson bör lanceras som arbetsmarknadsminister, men bör som minister i skuggregeringen svara även för socialförsäkringsfrågorna allmänt - för att förebygga spekulationer om att Jonas Sjöstedt kommer att bli socialförsäkringsminister i en S-regering. (Vilket iofs jag personligen inte har något emot, men det finns gott om väjare som inte vill se någon regeringsmedverkan alls av vare sig Mp eller V.

  Morgan J är ju huvudansvarig för ett bra rättspolitiskt program, som nu måste säljas in till väljarna för att förekomma SD:s försök att kapa åt sig något slags monopol på brottsbekämpningen.

  SvaraRadera