söndag 10 mars 2013

Vi flyttar fram positionerna

Igår hade vi ombudsträff nummer två för dom skånska kongressombuden. Vi beslutade där att stödja SSU:s krav om att införa en 90-dagarsgaranti. Tillsammans med bland annat Östergötland, Kronoberg och nu även LO så ska vi i Skåne försöka få igenom SSU:s förslag på kongressen. Jag tycker det är mycket bra att vi försöker flytta fram positionerna i kampen mot ungdomsarbetslösheten. Tillsammans med klimatfrågorna är arbetslösheten en av vår tids största utmaningar. Vi måste vända på varje sten för att finna lösningar som kan frigöra oss ifrån arbetslöshetens tunga ok. Vi måste också kombinera detta stenvänderi med kreativitet så att vi kan binda samman klimatutmaningarna, jämställdhetsfrågorna och alla andra utmaningar som vi står inför till en enda sammanhängande och trovärdig politik. I detta ligger en jätteutmaning.

Jag gillar också det faktum att Aftonbladet försöker göra det till ett problem för Stefan Löfven att partiet vill flytta fram positionerna. Helt uppenbart är att media är lite ställda inför det faktum att frågan om vinstuttag i välfärden inte är hetare än vad den är. Vi för diskussioner lugnt och sansat med varandra och vi i Skåne ser fram emot en lösning som alla i partiet kan känna sig nöjda med. Socialdemokraterna är Sveriges utan konkurrens största parti och vi är vana vid att hantera stora, tunga och komplicerade frågor.

Vi är en federation av åsikter som slutit sig samman för att kämpa mot samma mål. Med denna kunskap i bagaget vet vi också att en stor diskussion inte betyder att vi är ovänner eller att vi på något sätt skulle ha svårt att nå resultat. Vi bryter meningar mot varandra, vi argumenterar friskt och glatt, vi testar varandras ståndpunkter och sen går vi till beslut. Beslutet som sedan fattas sluter vi upp bakom och driver det framåt. Det är så demokrai fungerar och för den som läst förslaget till nytt partiprogram står det utom allt tvivel att demokratin är det som vi socialdemokrater håller allra högst.

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Bloggat: Jan och Bengt på ämnet
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar