söndag 10 mars 2013

Vad var meningen med det där?

Foto: blog.svd.se
Inget nytt under solen. Ungefär så skulle man kunna sammanfatta inslaget i gårdagskvällens Agenda om Håkan Juholt. Pär Nuder är plötsligt den stora arkitekten bakom allting och desavoueringen av Juholt fortsatte sin vana trogen. Tommy Möller är statsvetare men till skillnad från t ex Ulf Bjereld eller Stig-Björn Ljunggren som alltid benämns med sina politiska sympatier så påtalade Anna Hedenmo inte Möllers moderata sympatier. Möller fick bland annat kommentera huruvida drevet efter Juholt var av rimliga proportioner och svarade utifrån sitt författarskap självfallet jakande på detta.

Nuder hade avböjt intervju, "en före detta minister" angavs som källa och Juholt fick inte säga någonting till sitt försvar. Jag förstår inte riktigt meningen med det här tio minuter långa reklaminslaget. Fast jag antar att Lars Beckman (M), välkänd moderat kämpe i sann Hanif Bali-klass, tycker att SVT sysslade med socialistpropaganda hela kvällen eftersom där var en röd ros i bakgrunden under intervjun med ovan nämnda författare.

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
*****
Bloggat: Peter H

Läs mer på Socialdemokraterna10 kommentarer:

 1. En mycket insiktsfull kommentar Ola. Se: http://www.s-info.se/silfverstrand

  SvaraRadera
 2. Var du elak mot Beckman eller Bali?

  SvaraRadera
 3. Kul det där med att Möller ska vara moderat. Det ska jag berätta för honom nästa gång vi träffas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på hans förflutna i Heimdal torde han hysa moderata sympatier. Eller du menar att så inte är fallet?

   Radera
 4. Jag skulle inte dra likhetstecken mellan Heimdal och moderaterna, möjligtvis Heimdal och borgerliga.

  Och om det skulle spela någon roll i detta sammanhang, vilket skulle det vara?

  Alla moderater jag känner ville ha Juholt kvar som partiledare och hade helst sluppit den nye killen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad som spelar roll är det jag skriver, att så fort någon är socialdemokrat ska det påpekas men när statsvetare/journalister/ekonomer har högersympatier så är dom "neutrala". Anser du inte att den avpolitiseringen av borgerliga ingångsvärden är problematisk?

   Radera
 5. Nä Ola, det är ine problemet, det är 1) andra saker som gör media problematiskt än arbetarnas politiska uppfattning, 2) skillnad på att vara med i ett parti och ha vissa politiska sympatier, 3) annars vanligt att peka på journalisternas tydoiga vinkling mot V och Mp.

  Läs boken. Och diskutera vad vi ska tro om det som står i den, inte vilka som är med på TV.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har vi olika uppfattning om huruvida det är relevant. För mig är den borgerliga avpolitiseringen av det offentliga samtalet ett problem som jag anser bör diskuteras.

   Radera