fredag 8 mars 2013

Starkt men beklagligt att Federley lämnar

Foto: svd.se
Fredrik Federley lämnar riksdagen vid nästa val. Jag tycker det är starkt av honom att ta detta steg. Men lika starkt som det är, lika synd är det. För även om jag knappast har gillat Federleys politik så har han varit en frisk fläkt i borgerligheten och i riksdagen. Han har vågat ta strid för sina hjärtefrågor, han har inte rättat in sig i ledet utan stor eftertanke och vånda och han har satt färg på en annars ganska grå församling. Att Federley någon gång i framtiden kommer att göra comeback håller jag nästan för givet.

Självfallet förnekar Federley att hans avhopp skulle ha något att göra med partiprogramsstriden. Att nyliberalerna och Stureplanscentern har fått ta mycket stryk i den offentliga debatten på senare tid har säkerligen slitit på partiet i allmänhet och Federley i synnerhet. Men oavsett så tycker jag det är både klokt och synd att han lämnar. Dock tvivlar jag på att han lämnar det offentliga samtalet. Tvärtom får han ju helt fritt spelrum nu och då kan förmodligen vad som helst hända.

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Läs mer på Socialdemokraterna

2 kommentarer:

  1. Jag tycker också det är en nackdel att Federley lämnar riksdagen men av helt andra orsaker. För oss som är motståndare till Centern har han varit en tillgång. Detsamma gäller Stureplanscentern. Hans och deras extrema åsikter har enligt min mening varit till nackdel för partiets trovärdighet. Googla på Federley:15 motioner så hittar man vad jag menar med extrema åsikter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja han har i många avseende varit en god valarbetare för oppositionens sak.

      Radera