torsdag 7 mars 2013

Och splittringen fortsätter

När ska FP reagera på sina problem?
Foto: arulchandrana.wordpress.com
Folkpartiet har stormöte i helgen. Vid detta ska ett nytt partiprogram klubbas. I skuggan av Centerpartiets programhaveri och Socialdemokraternas historiska program har Folkpartiet i godan ro kunnat knepa och knåpa på sina skrivningar. Det säger också en del om hur relevanta Folkpartiet anses vara i dagens Sverige. Ingen verkar bry sig nämnvärt om vad FP tycker. Jag som ändå är någorlunda insatt i svensk politik hade faktiskt helt missat att även FP sysslade med programrevision.

Hur som helst har partiledningen med Jan Björklund i spetsen nu åkt bakläxa. Partiet anser att läx-RUT är orättvist och att läxhjälp är något som ska erbjudas alla. Folkpartiet här i Helsingborg kommer väl förmodligen att rasa över detta. När vi socialdemokrater ville ha läxhjälp för alla elever blev det ett fasligt liv på Utbildningsnämndens ordförande Christer Rasmusson (FP). Sånt där som att bestämma om läxhjälp skulle inte vi politiker lägga oss i och han kunde inte för allt i världen förstå vad problemet var med läx-RUT. Det är synd att man inte kan få höra Rasmussons förmodat eldfängda försvar för sin linje under helgens riksmöte.

Vad det hela mest visar, förutom att ingen bryr sig om FP:s politik, är att Folkpartiet, precis som jag skrev om igår, är betydligt mer splittrat än vad dom vill ge sken av. I skuggan av C och KD har Folkpartiet glidit upp som den tredje kriskandidaten i högeralliansen. Hur länge Jan Björklund får sitta i orört bo kan man fundera på. Eller folkpartisterna runt om i landet är nöjda med fyra-fem procent i mätningarna?

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar