tisdag 12 mars 2013

Lögnerna kryper allt närmare Reinfeldt

Foto: svd.se
I en ny bok påstår professor William Agrell att regeringen mörkat kring händelserna i Afghanistan. Agrell menar att Sverige varit inblandat i direkt krigföring och att regeringen mörkat detta för riksdagen. Jag har inte läst boken men är inte förvånad av påståendena. Att kriget i Afghanistan är ett krig där Sverige deltagit aktivt är känt sedan länge. Vad som kommit ut av vår närvaro i landet är en fråga som är högst befogad och ju förr vi kommer därifrån med vår krigsmakt desto bättre.

Om Agrells uppgifter om att regeringen har mörkat för riksdagen stämmer så är det anmärkningsvärt. Framförallt i ljuset av att regeringen redan är inblandad i ett utrikes- och försvarsintermezzo. Vapenaffären med Saudiarabien är nu uppe i KU och även i denna fråga anklagas regeringen för mörkning. Dokument lämnas inte ut och statsrådsberedningen vägrar svara på frågor. Statsministern skyddas till varje pris och helt uppenbarligen finns det uppgifter som är till skada för Fredrik Reinfeldt. Om så inte var fallet, varför då underlåta att lämna ut informationen?

Regeringen har uppenbara problem att hantera utrikes- och försvarspolitiken. Carl Bildt driver UD via sin blogg och Twitter, Fredrik Reinfeldt har problem att behålla sina försvarsministrar och högeralliansen träter inbördes kring frågor som rör försvaret, Israel och NATO. Det mörkas extremt mycket och helt uppenbarligen drar sig regeringen inte för att ljuga när det börjar närma sig statsministerns bord.

Det är oroväckande att dessa frågor inte får större utrymme än vad dom faktiskt får. Att sköta ett land innebär bland annat att hålla ordning på utrikes-, försvars- och säkerhetspolitiken. Det innebär också att regeringens agerande ska tåla granskning. Helt uppenbart har alliansregeringen i allmänhet och Moderaterna i synnerhet stora problem med detta över hela linjen.

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Bloggat: Peter J om Saudivapen
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar