onsdag 13 mars 2013

Kovändning igenFolkpartiet, partiet med klart högst svansföring i svensk politik, kovänder igen. Den här gången handlar det om rätten att läsa upp sina gymnasiebetyg på Komvux. Precis som i frågan om läx-RUT så är det Christer Nylander (FP) och hans programgrupp som ger major Björklund bakläxa. Riv upp beslutet om Komvux-stopp för dom med fullständiga betyg. Gör om, gör rätt. Att Folkpartiet är splittrade blir allt mer tydligt. Att dom dessutom inte vet om det är svansen som viftar på hunden eller hunden som viftar på svansen är helt uppenbart.

Svenskt utbildningsväsende har genomgått enorma förändringar under Folkpartiets år vid makten. Remissinstanser, fackliga organisationer, politisk opposition och många andra har gapat och skrikit om lugnare takt och mer forskningsbaserade reformer. Men Jan Björklund har inte lyssnat på någon och hans partikamrater runt om i landet har ståndaktigt och högmodigt försvarat varje steg som partiledaren har tagit. Den socialliberala falangen har stundtals vridit sig i vånda över batongliberalismen som manglats ut men fram tills nu har dom inte vågat säga ifrån med eftertryck. Makten i Rosenbad är allt för åtråvärd.

Folkpartiet blir allt mindre trovärdigt i skolfrågan. Socialdemokraterna har redan gått om i förtroendemätningarna och Moderaterna har fått full fart under galoscherna på området. Att programgruppen nu börjar svajja visar snarast att Folkpartiet inte har mycket mer att hålla fast vid än skolan. Försvaret, NATO, EMU och Israelstöd är inget som man vinner val på och det här känner givetvis partiet. Vi får se var det hela tar vägen. Man kan ställa sig frågan hur Björklund ska kunna företräda den linje som programgruppen verkar välja. Han lär ju inte kunna göra det med trovärdighet i alla fall.

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Bloggar: Roger om ett kontrakt med Sverige
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar