onsdag 13 mars 2013

Juholts egen kommentar

Foto: skolverket.se
Sedan i söndags har det rasat en debatt i bloggosfären kring Agendas inslag om den bok som Margit Silberstein och Tommy Möller skrivit. I boken, som handlar om Håkan Juholt och den oreda som rådde i S i samband med Mona Sahlins avgång, påstås både det ena och det andra. Jag har inte personligen läst boken så jag tar inte ställning i sak men Håkan Juholt började själv läsa boken i dagarna och han kommenterar det såhär på Facebook:

"Började läsa en nyutkommen bok idag. Redan i de inledande sidorna hävdade författaren att jag: 1. Krävt att att får vara första namn på listan till förra EU-valet, 2. Blivit lovad av Mona Sahlin att bli partisekreterare, 3. Övertalats av Pär Nuder att bli ordförande. Då jag vet att alla dessa uppgifter är lögn och förbannad dikt, fanns ingen anledning att läsa vidare. Jag tycker synd om författaren som blivit lurad och jag tycker synd om de "säkra källor" som föder henne. Gläds åt att solen tittar fram och David Bowies nya."

Helt uppenbart är att Silberstein och Möller nog slarvat en del med faktan. Det framgår också av att även Pär Nuder blev heligt förbannad över det som påstås.

Tyvärr leder väl detta till att man får ta och skaffa boken men det smärtar mig att behöva betala för något som på förhand verkar vara mest dikt och påhitt. Eller så får man ta och vänta tills den går att låna på biblioteket. Så slipper man ju betala i alla fall.

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Läs mer på Socialdemokraterna

3 kommentarer:

 1. "Helt uppenbart är att Silberstein och Möller nog slarvat en del med faktan. Det framgår också av att även Pär Nuder blev heligt förbannad över det som påstås."
  Det enda som är uppenbart är att parterna har olika åsikter. Vem som har rätt visar sig väl så småningom. Något som är dj-t upprörande är däremot Pär Nuders kommentar (DN): "Tommy Möller har förverkat allt förtroende som seriös forskare. Jag utgår från att SVT inte längre kommer att anlita honom som politisk expertkommentator." Eftersom herrarna har olika åsikter förutsätter han att Tommy Möller ska straffas av SVT? Sådana maktfullkomliga uttalanden drar inte direkt några nya röster till s. Låter ungefär som när fd SSU-basen och slagskämpen Anna Sjödin och hennes kompisar hotade dörrvakten med Thomas Bodström. Vrakspillror från det gamla maktpartiet. Noterar även att flera av dina s-medbloggare har lite annan syn, t ex Peter Högberg och Stig-Björn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skillnaden mellan Silberstein&Möllers utsagor och Juholt&Nuders är att dom senare faktiskt vet vad som hände. S&M tror sig veta.

   Man får ta att man blir granskad. Sen att Nuder inte har förtroende för Möller är ju hans ensak.

   Ja, det är härligt att ett parti med runt 100 000 medlemmar innehåller mer än en åsikt. Vore ju helt förfärligt annars.

   Radera
 2. köp den inte. finns viktigare saker att lägga pengar på och viktigare litteratur att läsa än skvaller

  SvaraRadera