torsdag 14 mars 2013

Igår besökte jag UF-mässan här i Helsingborg

Foto: sodertalje.se
Igår besökte jag UF-mässan* på Helsingborgs Arena. Det var fantastiskt att se alla ungdomar som driver företag. Där fanns allt ifrån designklockor och solstolshållare för cyklar till utbytbara skjortknappar och bokprojekt. UF-företag från hela Skåne var på plats och visade upp sig. Det kändes bra att veta att vi socialdemokrater här i Helsingborg har drivit igenom att kommunen aktivt ska verka för att hjälpa UF-företag att bli livskraftiga företag där jobb och tillväxt kan skapas.

Vad man också kan konstatera är att innovationer kan uppstå överallt. Det handlar inte bara om att hitta morgondagens mediciner eller gröna teknik utan det kan handlar om att hantera vår vardag smartare eller att se lösningar på problem som vi tidigare sett som ett av lag givet motstånd i vardagen. Killarna som hade uppfunnit utbytbara skjortknappar är ett sådant exempel. Inte bara löste dom problem som t ex jag som inte kan sy har. Dom gjorde dessutom alla till sin egen designer. Praktisk problemlösning med estetisk finess helt enkelt.

Jag blir mer och mer övertygad om att vi från politiskt håll måste bli bättre på att stödja, uppmuntra och hantera innovationer. Vi måste ge kommunerna ännu fler och större verktyg att rikta t ex upphandlingar mot innovationer. Med tanke på att det handlas upp för åtskilliga hundratals miljarder varje år i det här landet så skulle just LOU kunna vara en stor källa till innovation och nyföretagande. Det är glädjande att partistyrelsen är inne på denna linje i sina utlåtanden till kongressen. Det lovar gott inför framtiden!

*UF står för Ung Företagsamhet

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Bloggat: Peter J skriver om snabba turer i Region Skåne, Socialdemokraterna i Region Skåne kräver avgång, Göran skriver om skattjakt
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar