tisdag 26 mars 2013

Börjar bli riktigt taggad

Kongressen närmar sig med stormsteg. Det känns i luften att det är på G. För mig som ska vara ombud för första gången känns det givetvis extra pirrigt och spännande. Den här veckan är full av förberedelser. Jag har självklart läst handlingarna sen dom kom ut och i helgen skickade vi in våra första förslag och yrkanden till föredragande. Men det är ändå den här veckan då telefonkonferenserna, chattkonferenserna och det riktiga arbetet kommer igång. Tal ska förberedas, argument ska slipas och kompromisser ska göras.

Igår skrev många tidningar om Stefan Löfven och hans pragmatism. Jag tycker om den ingången. Vi ska vara pragmatiska och starka åsikter som bryts mot varandra blir i regel bäst när man möts någonstans kring mitten. Därmed inte sagt att man ska ge avkall på sina hjärtans mening bara för att nå en kompromiss men att se hela politiken som en stor kompromiss är det som gjort socialdemokratin så framgångsrik genom historien.

Det är också därför som jag inte gillar tonläget i t ex vinsterivälfärdsdebatten. OK att man inte gillar varandras ståndpunkter, det är till och med OK att man kanske inte gillar varandra, men lägg ner invektiven. Att sen stå för sin sak innebär också att man blir ifrågasatt och att ens motiv kan bli ifrågasatta men ger man sig in i en debatt så får man ju tåla att ens ställningstagande granskas. Det är inte heller speciellt konstigt att folk undrar vem t ex PR-konsulter egentligen företräder. Har man som yrke att påverka andra människor är det ju svårt att skilja privata ställningstaganden ifrån professionella dito. Fråga vilken partiledare eller ordförande som helst.

I vilket fall som helst är det oerhört glädjande och spännande att kongressen nu snart är här. Det kommer att bli ett avstamp in i en lång och intensiv valrörelse. Det är trots allt tre val som ska klaras av på ett års tid. Jag är så taggad!

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Bloggat: Tipsar om Peter J, aka Röda Berget, som kör nedräkning inför kongressen på sin blogg
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar