tisdag 5 februari 2013

Vad vill högern i frågan?

Foto: internetsweden.se

Almega har ett övergripande intresse. Att säkra sina medlemsföretags vinster. På samma sätt som LO, TCO och Saco har ett mål som står överst på sin lista. Att värna sina medlemmars väl och ve. När Almega säger något måste man ha dess intresse i åtanke. Samma sak gäller förstås för LO. Därför blir Almegas krampaktiga kamp mot Socialdemokraterna lite löjlig. När Socialdemokraterna helt uppenbarligen inte är beredda att lyssna på Almegas hot om företagsdöd och när Urban Bäckströms brösttoner inte räcker till så spelar man ut EU-kortet.

Det hela är ungefär lika seriöst som när småungar försöker få sin vilja igenom. Först genom att tjata om att deras pappa är starkare än den andres pappa och sen genom att skrämmas med att dom kallar på mamma. Vad som däremot vore intressant är att höra vad borgerligheten tycker i den här frågan. Socialdemokraterna är det parti i landet som har grävt djupast i frågan om vinstuttag i välfärden. Vårt parti har lagt stora resurser på att utreda frågan. Bland annat har Marika Lindgren Åsbrink arbetat vad som känns som dag och natt med frågan. Frågan har därutöver stötts och blötts på partimöten, på sociala forum, i bloggosfären och på debattsidorna runt om i landet. Vad andra partier har gjort under tiden i frågan kan man fråga sig.

Samtidigt är det talande för hela frågan. Högern vet vad svenska folket tycker. Vinstuttaget ska bort eller begränsas. Då är det inte läge att gå ut och sjunga vinsternas lov. Därför är det bekvämt att låta Svenskt Näringslivs Urban Bäckström och Almega banka på skrämseltrumman. Men det gör inte att vi slutar fråga, vad vill borgerligheten med svensk välfärd?

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Bloggat: Göran om friskolor
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar