torsdag 28 februari 2013

Ryssland attackerar snart Sverige!

Alliansfritt Sverige delade tidigare idag med sig på Twitter av det här fantastiska klippet från rysk tv. Man kan väl lugnt konstatera, precis som Hans Blix skrev om häromveckan, att hotet ifrån Ryssland är rejält överdrivet i den svenska debatten.

 

Men för den som nu inte tror att det hela handlar om överdrifter rekommenderar Alliansfritt Sverige och även jag alla att stödja kampanjen Bestycka Gotland. Kampanjen stöds bland annat av Folkpartiet.

För övrig anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Läs mer på Socialdemokraterna

3 kommentarer:

 1. En straffspark utan målvakt för att ge igen för den ryska parodin i Melodifestivalen för ett antal år sedan.

  Folkpartiet har en egendomlig inställning i vissa frågor som EMU, Nato och nu det här löjliga utspelet. Det är ju ganska givet att den hotbild som finns mot Sverige främst handlar om olika typer av terrorism.

  SvaraRadera
 2. Hej Ola m fl, ingen seriös försvarsdebattör hävdar dock att Ryssland vill ta över Sverige. Men att konstatera detta är inte lika med att vi inte kan få allvarliga problem vid nästa stora incident i baltstaterna. Vi, och särskilt då Gotland, ligger för nära för att inte kunna bli indragna. Se vidare min blogg: http://gyllenhaals.blogspot.se/
  Med vänlig hälsning, Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lars!
   Du har helt rätt i att svensk militär förmåga måste diskuteras. Dessvärre finns det många som diskuterar det utifrån "rysshotet" och jag delar Hans Blix uppfattning om att detta hot är starkt överdrivet. Men att kunna hävda vårt luftrum till exempel är ju helt nödvändigt. Tack för bloggtipset!

   Radera