onsdag 20 februari 2013

Nu kommer dom snart!


Om bara ett par timmar så kommer handlingarna inför partikongressen. Det är en diger samling som bland annat innehåller över 1 900 motioner, programförslag och organisationsutredningens slutsatser. En del har givetvis redan sluppit ut men för dom flesta är det helt ny information som kommer. Jag ser fram emot att få sätta tänderna i handlingarna och börja dom verkliga förberedelserna inför kongressen.

Jag får ofta frågan om vilka frågor och ämnesområden som jag brinner mest för. På det svarar jag alltid jobben, vinster i välfärden och idrottsfrågor. Men ni som läser min blogg vet ju att jag är intresserad av det mesta. Jag gillar ekonomi, utrikesfrågor, näringslivspolitik, skola, sjukvård, folkrörelser och så där fortsätter det. Partiprogrammet är jag givetvis också väldigt intresserad av och organisationsutredningen borde var och en som är med i S vara väldigt intresserad av. Det är helt avgörande att vi fortsätter att ha en folkrörelseorganisation i partiet och att vi motarbetar dom krafter som vill skära ner kraftigt på antalet ledamöter i t ex partistyrelsen och VU. Vår styrka är vår bredd och vår förankring. Utan den tappar vi något av det som gör oss unika i svensk politik.

Det börjar också trilla in ett och annat mail och telefonsamtal nu. Många vill ge tips och råd inför kongressen eller vill att man ska läsa på lite extra i just deras fråga. Det är en stor ära att få mail ifrån engagerade personer både i och utanför rörelsen som vill delge just mig sina åsikter. Det är demokrati "in action" och jag är mycket tacksam för alla er som hör av er. Det ger kött på benen och stark koppling till vardagslivet i vårt avlånga land.

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Bloggat: Roger och Martin om sjukvården, Peter J och Johan om framtidskontraktet och Göran om gårdagens nyhet om Arbetsförmedlingen
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar