söndag 17 februari 2013

Jag tror att det lyfter snart

Foto: jernhusen.se
Igår hade vi en förberedande videokonferens inför kongressen. Stefan Löfven och Carin Jämtin lotsades igenom en webbsändning av Ellinor Eriksson, SSU. Konceptet var riktigt häftigt och det var kul att umgås med andra ombud och se på sändningen. Det känns verkligen att S är på gång nu. Handlingarna kommer i veckan och sen är det digert förberedelsearbete som gäller. 1 924 motioner ska bland annat behandlas på kongressen. Snacka om att rörelsen lever!

Under dom senaste månaderna har det gått ganska knackigt för S i opinionen. Det har inte riktigt lossnat. Samtidigt läste jag en kommentar ifrån Henrik Oscarsson om att man inte behöver bry sig nämnvärt om opinionsundersökningar tidigare än 300 dagar före valdagen. Det ligger helt säkert en hel del i detta. Men som en partikamrat påpeka så är höga resultat i opinionsmätningarna alltid skönt att ha i ryggen. Det blir en liten medvind så att säga.

Jag tror att vi kommer att få medvind i samband med och efter kongressen. Den politik som ska ligga till grund för såväl valprogrammet 2014 och politiken på lång sikt ska mejslas ut och jag är övertygad om att många djärva beslut kommer att fattas. Många frågor finns att ta ut avståndet till alliansregeringen i och när väl den politiska debatten spetsas till så kommer också väljarna att se skillnaderna tydligare. Det kommer att gynna oss socialdemokrater.

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Bloggat: Martin, Roger, Rasmus

Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar