lördag 23 februari 2013

Första ombudsträffen! Nu kör vi!

Idag hade vi den första ombudsträffen här i Skåne inför kongressen. Mycket praktiskt gicks igenom och vi delades även in i dom temagrupper som vi ska arbeta i under kongressen. Jag hamnade i gruppen som ska behandla ekonomi. Avsnittet kallas "Ekonomin växer när människor växer" och behandlar bland annat statens ekonomi, våra skatter och därmed också fördelningspolitiken. Det här är ett område som jag är mycket glad över att få arbeta med.

Vad man också kan konstatera är att kongressveckan kommer att bli mycket tuff. Förhandlingar mellan 8.30-1.00 nästan varje dag och bara en timmes lunch. Fullt ös med andra ord men det inspirerar faktiskt mer än man först kan tro. Jag är så oerhört stolt och glad över det förtroende jag får förvalta och det ger så mycket energi att man kommer att orka mer än väl.

Nu blir det till att dyka in i kongresshandlingarna på allvar och se till att läsa på. Partiprogrammet och organisationsutredningen samt "Framtidens parti" har jag redan klarat av. Likaså "Ordning och reda i välfärden". Spontant kan jag säga att det ser mycket bra ut även om det givetvis finns saker som kan förbättras. Men det är ju därför vi ska ha kongress!

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar