fredag 15 februari 2013

Anders vill inte svara, Jan gör bort sig och Fredrik går och gömmer sig

Fredrik Reinfeldt vill inte vara med
Foto: slottegymnasiet.se
Fredrik Reinfeldt har gjort det till en moderat konstform att ducka frågor som inte är bekväma och som riskerar att svärta ner den polerade fasaden. Sättet har spridit sig genom hela den moderata organisationen och det finns otaliga exempel på det här i Skåne. Reinfeldt försökte ducka Nuon-affären när SvD började ställa obehagliga frågor. Han sköt ifrån sig ansvaret till Maud Olofsson. Att skylla på någon som inte längre kan ställas till politiskt svar för frågan är bekvämt.

TV4 kan dock nu visa att det inte går att skylla ansvaret för den urdåliga affären enbart på Maud Olofsson. Fredrik Reinfeldt var informerad tillsammans med dom övriga partiledarna för alliansen. Reinfeldt väljer att ducka, Jan Björklund gör det inte men gör bort sig och Anders Borg vill inte prata mer om saken. Men ska det få gå till så här? Ska statsministern komma undan bara för att han gör sig oanträffbar? Jag tycker inte det är rimligt. Det är framförallt inte att ta ansvar. Dags för #drev97 anser jag.

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Bloggat: Peter J på ämnet
 
Läs mer på Socialdemokraterna

1 kommentar:

  1. Ett aktiebolag styrs av sin VD och styrelse.

    Man har generellt sett en styrelse för de ska anses vara experter på att driva företaget åt ägarna ...

    Om ägare inte är nöjda får de begära förtroendeomröstning på en extrainkallad bolagsstämma .

    Jag antar att om socialdemokraterna kommer i regeringställning så kommer detta att ske och Vattenfalls styrelse kommer att bli avsatt vid en sådan stämma.. Allt annat vore mycket märkligt med tanke på hur ditt partis representanter reagerar.

    SvaraRadera