måndag 21 januari 2013

Tillbaka till verkligheten

Vacker utsikt över Yngern
Tillbaka i verkligheten efter en helt fantastisk helg på Bommersvik och jag kan bara konstatera att det är ett sånt privilegium att få vara med i den satsning om parti, LO och SSU gör. Så mycket kunskap, kompetens och kvalité är svårt att få i något annat sammanhang. Kan ni söka dit nästa omgång, sök!

Ett häftigt moment som vi hade i helgen var när Ulrika Schenström, en av arkitekterna bakom Moderaternas förändring, och Håkan Tribell, Timbro, höll en föreläsning. Schenström gjorde en exposé över hur Moderaterna reformerade och omorganiserade sig för att bli ett relevant alternativ i svensk politik. För mig som hade läst Anita Kratz bok om Reinfeldt så var det inte mycket nytt under solen men det som fascinerade mig var att det faktiskt var Ulrika Schenström som stod där och berättade. Att höra henne tala om Moderaterna med sådan glöd och sådan passion väckte en djupare förståelse för fenomenet hos mig. Moderaterna är på riktigt och det måste vi i S förstå. Gör vi inte det så kommer vi aldrig att vinna några val i Sverige igen.

Det finns massor av saker som hände i helgen som jag skulle vilja skriva mer om men det får bli en annan gång. Som jag sa när jag började så är man ju tillbaka i verkligheten här hemma i Helsingborg och det kräver ju sitt.

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Läs mer på Socialdemokraterna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar