torsdag 24 januari 2013

Politikerarvodenas omöjlighet

Politikerlöner sticker i ögonen på folk
Foto: knivlisa.devote.se
Riksdagens arvodesnämnd har satt ner foten och föreslår nu nya skärpta regler för politikerpensionerna i riksdagen. Två års inkomstgaranti efter åtta års tjänstgöring och sen är det stopp. Jag tycker detta är bra. Höga politikerpensioner sticker i ögonen på folk och det finns inga motiv till livslånga garantier. Nu ska bara SKL sätta ner foten också. Sen ska vi förhoppningsvis slippa den helt omöjliga debatten om politikerarvoden på ett tag.

För det är i grund och botten vad debatten är. Helt omöjlig. Det kommer alltid att finnas folk som tycker att politiker är parasiter som bara gynnar sig själva och det är oerhört lätt att ropa på sänkta arvoden och försämrade villkor när man inte behöver ta några som helst hänsyn. Rent demokratiskt får arvodet, högt som lågt, stor betydelse för hur rekryteringen kommer att se ut.

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Media: Ursprungsartikel ifrån HD (efterlänkat)

Läs mer på Socialdemokraterna

3 kommentarer:

 1. Det dåliga är att det bara gäller nyinvalda, vedervärdigt, rent skamligt är det.

  Läs även :

  http://mitt-i-steget.blogspot.se/2013/01/skammes.html

  SvaraRadera
 2. Det visar sig att S och M är de som står för de största orättvisorna i samhället gällande den här frågan och har motarbetat detta förslag. Som jag har förstått är det också dessa två partier som krävt att förändringen bara ska gälla de riksdagspolitiker som kommer in i Riksdagen efter 2014 års val.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tycka att regler inte ska gälla retroaktivt. Så är det med lagstiftning i absoluta majoriteten av fallen. Därför tycker jag att det är fullt rimligt att reglerna börjar gälla 2014.

   Radera