torsdag 27 december 2012

Personligt förtroende och rätten till heltid

Annie Lööf, denna eviga följetong, får ytterligare ett sista besked 2012 om att både hon och hennes centerparti ligger pyrt till. Det personliga förtroendet, den gren där Fredrik Reinfeldt dominerar stort, är rekordlågt för Lööf. Året då Centerpartiet skulle profilera sig och ta initiativet i alliansbygget igen är fullständigt förlorat. Man skulle kunna tycka synd om Lööf. Jag gör det inte. Det hon gör med Centerpartiet gynnar i princip ingen. Det finns ett fåtal procent i landet som känner igen sig i Lööfs nyliberala dogmatism. I övrigt är svenska folket starkt emot ett tillbakadragande av välfärden och samhället.

Mätningen ger för handen att Reinfeldt fortfarande leder stort i frågan om personligt förtroende. Reinfeldt är på många sätt större än sitt parti och för mig som socialdemokrat är det nog det största orosmolnet av dom alla inför valet 2014. Ett val idag som skulle handla om förtroende vinner Moderaterna förmodligen ganska enkelt och om inget oförutsätt händer fram till september 2014 så kommer spelplanen se ungefär likadan ut då som nu. För oss i S handlar det om att få valet att handla om sakfrågorna som Reinfeldt faktiskt har misslyckats med. Jobben, skolan, sjukvården, miljön, infrastrukturen och segregation.

Fast man blir inte glad när man läser att socialdemokratiska kommunledningar runt om i landet inte förmår att genomföra våra löften om rätt till heltid. Det är för dj*vla dåligt rent ut sagt och en skärpning måste till. Det är möjligt att det behövs statlig hjälp i en omställningsfas men samtidigt är det inget man kan skylla på. Förtroendet för vår politik ökar ju knappast när vi inte ens lyckas genomföra elva år gamla löften till en av våra få riktigt starka väljargrupper. Skärpning på den punkten tack!

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Bloggat: Göran
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar