söndag 23 december 2012

Löfvén talar klarspråk

Regeringen ligger bakom SD:s uppgång. Det skulle kunna ha varit sagt av någon av oss Netrootsbloggare. Men det är Stefan Löfvén som säger det. Löfvén skräder inte orden när han förklarar att den sociala otryggheten som växer fram i Sverige idag är skälet till SD:s framgångar. Jag är helt övertygad om att Löfvén har rätt.

Sverige har i över sex års tid sett välfärden ta stryk. Här i Skåne är t ex sjukvården på fallrepet. Borgerligheten underlåter att se problemet. Det ska "effektiviseras" bort. Väljer man att inte prata om ett problem så finns det inte. Ungefär som med barnfattigdomen. Samtidigt är borgerligheten snabb på att ta åt sig äran av allt som faktiskt fungerar. Därför kan man se moderata företrädare glädjas åt att just barnfattigdomen minskade nationellt 2010 enligt den av M hårt kritiserade rapporten från Rädda Barnen. Så dom fattiga barnen som enligt Moderaterna inte fanns förra året har alltså minskat med 6 000 barn i år. Fantastiskt eller hur?

Jag förstår att folk är förbannade och att man söker svar. När alla som har någon form av problem får veta att dom är lata, gnälliga mesar som inte klarar av att reda sig själva så väcks en aversion, en irritation och en känsla av att någon annan ska få betala för eländet. Det är i denna mylla som fascismen växer sig stark. Det är skönt att Löfvén talar klarspråk. Det behövs. Tydlighet och en klar konfliktlinje med borgerligheten är precis vad många önskar. Inte minst jag.

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Bloggat: Peter H, Tord, Roger

Läs mer på Socialdemokraterna

4 kommentarer:

 1. Fast frågan är ju varför då folk söker sig till SD och inte till S, om problemet är den sociala otryggheten, arbetslöshet och ökade klyftor (vilket det är, jag tror inte heller att 10% av befolkningen är rasister). Förr hade S haft sisådär 45% i opinionsstöd i en sån här situation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del upplever förmodligen att SD är dom enda som ger tydliga besked om vad dom vill. Jag tror att SD kommer att tappa mark fram mot valdagen då alla andra partier har spetsat sina förslag.

   Radera
 2. Löfven tycker att regeringen och M är för generösa med arbetskraftsinvandringen. Liksom SD gör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. S har varit för en reglerad arbetskraftsinvandring sedan 60-talet. Så det är inget nytt från Löfvén.

   Radera