onsdag 14 november 2012

#SDgate lär rulla på ett tag till


#SDgate rullar vidare. Erik Almqvist har avgått (eller blivit utsparkad) från sina partiuppdrag men anser sig fortfarande ha tillräckligt med förtroende för att sitta kvar på det finaste uppdraget av alla. Jag talar självfallet om hans riksdagsuppdrag. Att han väljer att sitta kvar där känns mest som en handling av girighet. 59 300 kr i månaden är inte dåligt och har man vant sig vid dom pengarna är det svårt att på dagen avsäga sig dom. Om Almqvist på allvar tänker sig en comeback så borde han avgå, sitta av sin tid i den mediala karantänen och sen komma tillbaka med intyg om terapi, om hjälp för sitt drickande och en stor portion ödmjukhet.

Frågan som nu reser sig är självklart den om Kent Ekeroth och Christian Westling framtid. Framförallt Ekeroth har en framträdande position både i partiet och i deras riksdagsgrupp och det är ju inte så lite tveksamt om en rättspolitisk talesperson och tillika riksdagsledamot kan filma en sådan här händelse utan att ingripa och försöka stoppa Almqvist och Westling. Dessutom deltar Ekeroth aktivt i försvaret av Almqvists agerande, han trivialiserar kritiken mot gruppens agerande och han skrattar högljutt åt firma Almqvist och Westlings kränkningar.

Därutöver finns det ett antal scenarier för vad som har hänt med den numera välkända filmen. Antingen har Ekeroth och den som Almqvist kallar ”tredje part” varit dom enda som sett hela filmen och då har Ekeroth låtit bli att berätta om innehållet för såväl Almqvist och Westling som för Jimmie Åkesson. Detta låter osannolikt. Filmar man en fyllefilm av ett bråk så gör man det gör att visa upp den. I en grabbig miljö med mycket aggressioner är dessutom såna här filmer rena troféer.

Om Ekeroth har visat filmen för fler inställer sig frågan om vilka fler det är. Att Almqvist skulle ha sett hela filmen håller i alla fall jag för sannolikt. Om så är fallet ljuger Almqvist vilket gör hans situation än mer omöjlig i riksdagen. Man kan också undra hur det kommer sig att en tight grupp som SD:s ledning, som i grund och botten består av ett kompisgäng, skulle undgå att berätta om filmen för varandra. Det känns osannolikt att Ekeroth och Almqvist inte skulle ha berättat något för Åkesson. Med tanke på hur god självkontroll t ex Almqvist verkar ha på fyllan så kan man ju fundera på om han lyckats hålla tyst om sina ”bravader” särskilt länge.

Något som också talar för att filmen är spridd utanför kretsen Ekeroth och ”tredje part” är att filmen faktiskt hamnat hos Expressen. Visserligen är SD:are rent generellt väldigt konspiratoriska men tror någon verkligen att Ekeroth och en ”tredje part”, som Ekeroth uppenbarligen litar väldigt mycket på, skulle läcka filmen? Jag tror inte det och just själva läckaget talar för att kretsen som sett filmen, innan den kom till allmänhetens kännedom, är relativt stor.

Det ska bli oerhört intressant att fortsätta följa SD-gate och något säger mig att den här historien inte på långa vägar är över ännu.

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!

*****

Bloggat: Inte rasist men...

Läs mer på Socialdemokraterna

4 kommentarer:

 1. Två frågor som jag ställer mig:

  1. Det kvittar väl vilken nasse som sitter på mandatet i riksdagen?
  2. Vilken folkhögskola (gärna med inriktning mot drogfrihet) hade tagit emot honom som sin nya rektor?

  SvaraRadera
 2. 1. Så är det nog.
  2. Enlighten me. Förstår inte frågan.

  SvaraRadera
 3. Efter en alltför blöt kväll ute, då hon bl.a. skrikit rasistiska uttryck mot en vakt, hamnade en SSU-ordförande i häkte. Lyckligtvis fann hennes partikamrater en lämplig (?) reträttplats på en folkhögskola.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Anna_Sjödin#Br.C3.A5ket_p.C3.A5_Crazy_Horse

  "Vi erbjuder friluftsliv och hälsa i en drogfri miljö"

  http://www.vindelnsfolkhogskola.se/om-skolan/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får jag svara, ingen aning. Men ingen är oförbätterlig.

   Radera