tisdag 27 november 2012

Det läcker på UD

Utrikesdepartementet verkar ha sinne för humor och ironi. Alternativet är en omedvetet bra timing. Jag återkommer till varför.

Idag kan vi läsa om att Carl Bildt har vissa problem att sköta säkerheten som det anstår en utrikesminister. Han lattjar med sitt gmail-konto och tycker att det duger gott och väl för att sköta sina departementsaffärer. Vilka andra affärer han sköter via kontot kan man bara spekulera i men risken att någon hackar kontot och läcker innehållet till t ex Wikileaks är ganska överhängande.

Vad har då detta med Utrikesdepartementets sinne för humor alternativt goda timing att göra? Jo, UD har ett Twitterkonto och där postades följande tweet med tillhörande bild för en liten stund sedan:


Helt uppenbarligen läcker det in på UD. Om det också läcker ut saker pga departementschefen Carl Bildts oförsiktighet kan man ju bara spekulera kring. Man kan också bara fundera kring om UD:s personal faktiskt sänder ett budskap till sin chef via Twitter på samma sätt som chefen brukar sända sina budskap till personalen via sin blogg. Kul är det hur som helst. Bra är dock varken vattenläckan eller Carl Bildts agerande. I vilket fall som helst bör båda problemen åtgärdas snarast.

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Bloggat: Martin och Peter J på ämnet

Läs mer på Socialdemokraterna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar