torsdag 27 september 2012

Nu lär det bli ett jäkla liv

Samhällsbyggnadsnämnden i Botkyrka har gett tillstånd till den lokala moskén att göra böneutrop. Enligt Ismail Okur ska det ske någon gång i veckan om det hela går i lås. KD har som enda parti motsatt sig beslutet och dom gör det på en formalitet. KD anser nämligen att det inte ligger inom den kommunala kompetensen att avgöra frågan. Om KD har rätt i det eller inte har jag inte kompetens att avgöra även om det mest luktar dålig ursäkt för att försöka få stopp på det hela.

Men en sak som är säker är att det lär bli livat i luckan hur man än vänder och vrider på saken. SD lär bli taggade till tusen och man kan ju bara tänka sig vilka kommentarer som börjar studsa runt på Facebook och Twitter. Somliga lär se det som ytterligare ett tecken på att den islamistiska världskonspirationens framflyttade positioner. Andra lär bara bli förbannade över att man nu öppnar upp för att det ska spelas böneupprop fem gånger om dagen. Några kommer att dra paralleller till kyrkklockor och annat oväsen.

Parallellen till kyrkklockor haltar ganska mycket. En kyrkklocka sänder inget explicit budskap mer än om tiden på dygnet. Om nu inte folk t ex gifter sig för då blir det i regel ett jäkla liv. Ett böneutrop är däremot ett meddelande som säger något om religionen även om det kan säga något om tiden på dygnet också. Det blir därför mer kontroversiellt med ett böneutrop.

Jag personligen tycker att religionen ska hållas privat. Å andra sidan har folk rätt att gapa om vad dom vill så länge man inte bryter mot t ex förtalslagstiftningen eller springer runt och skriker "Sieg Heil" på gator och torg. Så även om jag kan komma att reta mig på det så är det inte mer än rätt att tillåta det hela. Och är det dessutom som Okur säger att det bara ska vara några gånger i veckan så "so what"? Det enda som egentligen skulle kunna reta mig är om dom inför morgon- och kvällsutrop. Men där spelar det liksom ingen roll om det är kyrkklockor, böneutrop eller streetracing som stör. Och jag förutsätter att samhällsbyggnadsnämnden eller vem det nu än är som beslutar om det hela kommer att klargöra detta.

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Läs mer på Socialdemokraterna 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar