tisdag 7 augusti 2012

Vad sysslade dom med?

Sju fd generaldirektörer är numera placerade på regeringskansliet med mindre ansvar men med samma lön. Omplacering helt enkelt. Enligt Owe Nilsson på TT kostar det staten ca 12,9 miljoner kronor inklusive sociala avgifter varje år. Bara det kan man ju ha synpunkter på.

Men en sak som jag blir förundrad över är vad revisorerna på Tillväxtverket har sysslat med. För revisorer måste man väl ha och ska det behövas att Näringsdepartementet utökar sin kontroll av myndigheter och verk för att det ska bli ordning på torpet? Borde inte en löpande granskning av revisionen kunna hantera lämpligheten i t ex representationsnoterna och konferensutläggen? Man kan ju inte annat än förundras faktiskt.

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!

*****

Läs mer på Socialdemokraterna

2 kommentarer:

 1. Är det inte så att det som DN grävt fram är sådant som revisorerna i Tillväxtverket ännu inte kunnat granska, att det är för nytt helt enkelt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är möjligt. Samtidigt skulle jag bli förvånad om detta var unikt för verksamhetsåret 2012 eftersom det talas om en "kultur" på verket. Därutöver kan man tycka att ett statligt verk borde ha löpande eller i alla fall regelbundna träffar med sina revisorer även under ett verksamhetsår.

   Men det är fullt möjligt att det är som du säger också. Olustigt är det som försiggått i alla fall.

   Radera