onsdag 15 augusti 2012

SD rör verkligen om i grytan!

Det är full kalabalik i Helsingborg just nu. Eller nåja, kanske inte i Helsingborg men i alla fall i SD Helsingborg och kommunstyrelsen. För att förstå varför får jag dra en kort bakgrund. Försök hänga med i svängarna för det är inte helt lätt.

Vid budgetmötet i våras fanns ett förslag från den rödgröna sidan om att avskaffa vårdnadsbidraget. Detta förslag togs upp till votering där alla trodde att röstsiffrorna skulle falla ut 27-38*. Men till allas stora förvåning föll röstsiffrona ut 33-32 vilket innebar att förslaget att avskaffa vårdnadsbidraget vann. Detta kom som en chock för den styrande treklövern M, FP och KD. SD verkade inte riktigt förstå vad som hade hänt och det påstods senare att sex av deras ledamöter hade missuppfattat fullmäktiges ordförande och helt enkelt tryckt fel. SD lämnade därför in en motion dagen efter där dom yrkade på att vårdnadsbidraget skull (åter)införas.

Inför dagens kommunstyrelsesammanträde hade så treklövern valt att lägga fram ett ärende som helt sonika valts att kallas "Vårdnadsbidrag". I detta ärende föreslogs vårdnadsbidraget (åter)införas och i ärendet nämndes bland annat den motion som SD hade lämnat in. Dock togs ingen hänsyn till motionen som sådan utan förslaget var borgarnas.

Vad som sedan hände på kommunstyrelsen gör att hela frågan om vårdnadsbidragets vara eller icke vara blir mycket märklig. SD valde nämligen att rösta emot treklöverns förslag och därmed föll treklöverns förslag med röstsiffrorna 7-6. Kommunstyrelsens förslag till fullmäktige blir således att vårdnadsbidraget ska avskaffas. Detta trots att SD själva har lagt in en motion om att det ska införas igen. För en utomstående blir det helt obegripligt. En sak är i alla fall säker. Alla dom som röstade på SD för att dom skulle komma in och röra runt i grytan blev idag bönhörda för rörigare än så här blir det banne mig inte.

Kalabaliken i Helsingborg, förlåt, jag mena Bender!
Foto: Wikipedia


*Mandatfördelning: M 23, S 20, SD 8, MP 6, FP 5, KD 2, V 1

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!

*****


Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar