torsdag 23 augusti 2012

Döp om Brunnberg till Vanhedern

Malin Wollin skriver i Aftonbladet med anledning av Ulf Brunnbergs senaste utspel i tidningen Slitz att:

"Man kan inte bli arg på Ulf Brunnberg...lika lite som man kan bli arg på en hundvalp som kissar i tvätthögen." - AB

Jag håller inte med. För det första är det förolämpande mot hunden att bli jämförd med Brunnberg. För det andra kan man visst bli arg på Brunnberg precis som att man kan bli arg på vilket praktarsle som helst. Att män uttalar sig som Brunnberg gör kring kvinnor gör att i alla fall jag skäms å det manliga människokönets vägnar. Den kvinnosyn som Brunnberg representerar är samma kvinnosyn som anser det legitimt att ge "kärringen  och ungjävlarna där hemma ett gott kokt stryk då och då". Om man inte blir arg då vet tusan vad man ska bli arg för.

Enda argumentet för att inte bli arg är det om att Brunnberg inte förtjänar att man spiller den energin som det krävs för att bli arg på honom. Istället kan man skratta åt eländet och okunskapen. Det som i så fall skulle få mig att dra på smillbandet är det faktum att ingen verkar ha berättat för Brunnberg att det redan finns ett antal kanaler för män. Dom finns bland digitalboxens tresiffriga kanaler och har namn som "Playboy Channel" och "Hustler". Dom ges även ut i pappersversioner som säljs på diverse bensinmackar runt om i landet om nu Brunnberg anser att digitalkanaler är för modernt och progressivt.

Hur som helst kan man konstatera en sak. Brunnberg slår sig för bröstet för sin så kallade frihetskamp och frågan är om han inte har nått det högsta målet ändå. Att en man som han är fri att vräkar ur sig sådana här dumhet i ett stort antal medier och att det är helt ok måste ju anses som den totala friheten för vilken reaktionär neokonservativ som helst. Så grattis Ulf Brunnberg, du är fri att bete dig som en riktigt mansgris, eller snarare ett svin, precis när det passar dig. Synd bara att alla vi andra ska behöva stå ut med det.

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Bloggat: Martin och Peter om andra nötter
 
Läs mer på Socialdemokraterna

8 kommentarer:

  1. Om det tex börjar brinna i din lgh/hus och du hittas avsvimmad inomhus så hoppas jag det är en lång och stark man från brandkåren som hittar dig och inte en tunn kvinna på 1.60. För då är du död inom kort. Det har inget med feminism eller ej att göra utan är verkligheten. Den verklighet som skall få dig utburen till friska luften. Liksom att en person på 1.60, smal och tunn, man som kvinna, inte passar in på fängelser och häkten. Då är du naiv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu är det så att samtliga brandsoldater i Sverige har genomgått samma fystester så om en brandsoldat från en svensk räddningstjänst kommer till min lägenhet så vet jag att hen klarar av sitt jobb. Precis som att jag vet att det finns tjejer på 50 kg som hade spöat mig rätt rejält även om jag väger över 80 kg eftersom dom har svart bälte i taekwondo. Så naiviteten ligger inte hos mig i detta fall.

      Radera
    2. Du liknar mer och mer herrarna Silfverstrand och Widegren i tonen mot dem som kommenterar dig...

      Radera
    3. Mitt svar var faktabaserat och korrekt till skillnad från det påstående som framfördes. Så jag antar att du anser att herrarna Silfverstrand och Widegren är lika korrekta och faktabaserade i sina svar så jag antar att det är en komplimang som du ger uttryck för.

      Radera
    4. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/brandman-kraver-starkare-brandman_5777117.svd

      Tidigare har brandmännen i Malmö och deras fack protesterat mot att de fysiska kraven för brandmän har sänkts för att det ska bli lättare att rekrytera kvinnor till yrket.


      Detta är väl fakta?

      Radera
    5. Att dom fysiska kraven har sänkts innebär ju att även män som tidigare inte klarade av testerna kan komma in och därmed är könsfrågan irrelevant. Nivån på testerna kan man givetvis diskutera men att alla brandsoldater ska ha klarat testen på lika villkor är en grundförutsättning just för att försäkra sig om att hen klarar arbetet.

      http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15300715.ab

      Radera
  2. Kraven ska väl sättas efter vad de förväntas klara av, inte efter att rekryteringen ska bli politiskt korrekt?
    Brandhennen Carolin Ek anser att könsskillnader är "uråldriga fördomar". Javisst, vi har precis lika många starka kvinnor som män. Och de starkaste kvinnorna är precis lika starka som de starkaste männen.
    Dårskapen regerar i Sverige. Att Brunnberg tror på traditionella könsroller ändrar inte att han har rätt i sak.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förutsätter att kraven är satta på en nivå som gör att man kan fullgöra ett gott arbete och klara dom uppgifter som ingår i tjänsten.

      Radera