söndag 26 augusti 2012

Jag lägger av nu

I torsdags fattade jag ett stort beslut. Jag lägger av med att döma fotboll. Skälen är enkla, tiden räcker inte till och jag har svårt att hålla mitt engagemang på en nivå som duger för en division III-domare. Därför väljer jag att kliva av med omedelbar verkan. Om jag kommer att fortsätta inom domarrörelsen på någon annan nivå eller i en annan roll har jag inte tagit ställning till än. Tiden får utvisa det.

För mig har fotbollen och dömningen betytt enormt mycket framförallt på det personliga planet. När jag började dömma som nittonåring var jag en vilsen själ som inte hade mycket av ansvar i mig. Jag var dessutom väldigt aggressiv till mitt sätt och jag hade svårt att se min egen roll i ett större sammanhang. Framförallt visste jag inte vad jag ville med livet. Genom fotbollen fick jag nya referensramar och jag fick lära mig att ta ansvar. Med åren kom jag att förstå att dömning inte handlar om att följa reglerna slaviskt. Det handlar om att bygga förtroende.

Genom denna insikt la jag också mycket av grunden för mitt politiska engagemang. Hade jag inte börjat döma fotboll är jag tveksam till om jag någonsin hade börjat med politiken. Strukturen på mitt liv hade inte blivit den samma och jag är även tveksam till om jag hade haft orken att sluta dricka alkohol. Fotbollen var en alldeles utmärkt reträttplats för mig att ta tillflykt till när andra festade och jag valde att hålla mig hemma för att jag hade match dagen efter.

Som sagt vet jag inte om jag kommer att fortsätta inom fotbollen eller ej. Vi får se. Men just nu vill jag i alla fall tacka alla dom som har gjort mina elva år som fotbollsdomare till ett minne för livet. Där ingår lag, spelare, kollegor, instruktörer och min familj. Särskilt tack ska min första fadder, Rolf Brandt, ha. Utan hans enorma engagemang hade jag aldrig blivit någon fotbollsdomare alls. Tack.

Foto: hd.seFör övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!
 
*****
 
Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar