onsdag 8 augusti 2012

För Lugnet så även för Lööf?

Nyheten om att Annie Lööf käkat för skattebetalarnas pengar i somras tillsammans med sin politiska stab och att Centerpartiet lät det av Lööf ledda Näringsdepartementet betala julspriten har så sakteliga börjat sprida sig runt om i media-Sverige. Ekot står för avslöjandet och försvarstalen har nu börjat komma från Näringsdepartementet. Statssekreterare Hans Ekengren (C) medger att rutinerna för representation måste skärpas på Näringsdepartementet. Det är ungefär samma medgivande som Christina Lugnet, fd generaldirektör på Tillväxtverket, gjorde när det avslöjades att deras representationsnotor varit både höga och tvivelaktiga.

Frågan som då inställer sig är: Om Christina Lugnet blev entledigad från sitt uppdrag som generaldirektör och därefter omplacerad inom regeringskansliet eftersom hennes representationsregler inte efterlevts. Vad bör då hända med Annie Lööf?

Tilläggas bör ju att Centerpartiet, där Lööf är partiledare, lät skattebetalarna betala julfesten. Näringsdepartementet betalade ju i alla fall sina egna notor (även om man fuskade med momsen).

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!

*****


Läs mer på Socialdemokraterna

1 kommentar:

  1. Håller med dig om vinstuttag i välfärden. Obegripligt att så många förståndiga (sossar) ändå sett mellan fingrarna så länge...

    SvaraRadera