tisdag 14 augusti 2012

Anmärkingsvärd utveckling

Turerna kring Annie Lööf och Näringsdepartementet verkar inte vilja ta slut. Nästan varje dag kommer det nya avslöjande om seminarier och kurser som framförallt varit fester och frågan om förhalandet av utlämningen av offentliga handlingar renderar KU-anmälningar hit och dit. Det intressanta är att ingen verkar veta vad Annie Lööf tycker och tänker. För lika synlig som hon var när Christina Lugnet sparkades, lika osynlig är hon nu när hennes egen roll och hennes egna ansvarsområden granskas.

Frågan om förhalandet av utlämnandet av offentlig handling slås upp som något nytt. Men redan i våras skrev AiP om att allt fler journalister upplever svårigheter i kontakterna med regeringen och dess olika departement. Tiden som går från att begäran lämnas in till att handlingarna faktiskt lämnas ut har generellt sett ökat och detta är ett synnerligen anmärkningsvärt problem utifrån såväl journalistisk som demokratisk synpunkt. Att det blir en grej av det hela först nu är, i likhet med frågan om SSU Norrbotten, mest för att riksmedia plötsligt fått upp ögonen för det hela. Lite bättre bevakning på vad andra medier skriver hade gjort att mycket av nyhetsflödet hade blivit mindre sensationsinriktat vilket vore en välkommen förändring. Men det är att hoppas på för mycket antar jag.

För övrigt anser jag att vinstuttag i välfärden ska förbjudas!

*****

Läs mer på Socialdemokraterna

2 kommentarer:

  1. Sen förvånas du över att nyliberaler inte tror på statlig styrning? Fast Annie Lööf skall visst företräda det nya nyliberala partiet ... eller var det KD?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä du har rätt. Varför är jag förvånad egentligen? :)

      Radera