tisdag 1 maj 2012

Gör oss en tjänst och stanna hemma Adelsohn Liljeroth

Lena Adelsohn Liljeroth hotar med att inte åka till sommarens fotbolls-EM i Ukraina och jag uppmanar henne att göra allvar av hotet. Dels verkar hennes intresse för idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet vara ganska svalt, dels är hon knappast den minister vi i nuläget vill stoltsera med på internationella event.

Adelsohn Liljeroth verkar nästan lättad över att ha skäl att inte bevista sommarens EM:

"– Jag hade satt av ett par dagar för att eventuellt åka ner beroende på hur det går för Sverige. Men i dagsläget ser vi inget skäl att åka, i synnerhet inte om det blir en bojkott på hög politisk nivå, säger hon till Aftonbladet."

Det är alltså inte ens säkert att hon skulle åka ner för att stödja vårt svenska fotbollslandslag utan det är beroende på hur det går. Snacka om medgångssupporter som solar sig i glansen av framgång. Sånt gillas inte bland oss som gilla sport. Man kan faktiskt undra varför Adelsohn Liljeroth accepterade att bli kultur- och idrottsminister. Hon verkar inte särledes intresserad av idrott och någon kulturell känsla verkar hon inte ha heller. Hon kanske är tillsatt av en enda anledning, att gå lös med tårtspaden och skära så mycket som möjligt i svenskt kultur- och idrottsliv?

*****Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar