torsdag 31 maj 2012

Den lokala borgerlighetens förebild är tydligen Stalin

Som rubriken säger är tydligen Stalin förebild för våra lokala borgare. I alla fall om man ska tro Sverigedemokraternas budget som dom lämnade in vid gårdagens kommunstyrelsesammanträdande. SD menar att:

"Vi anser också att stadens ledning inte ska ägna sig åt att påverka medborgarnas politiska uppfattning så som det sker idag. Det för ju tankarna mest åt kommunismen under Stalins tid i Sovjetunionen och det är ju märkligt att treklövern har Stalin som förebild." - sid 16 i SD:s budgetyrkande.Mycket kan man säga om den lokala borgartrojkan och dess politiska agenda men att tro att Peter Danielsson (M), Maria Winberg-Nordström (FP) och Lars Thunberg (KD) skulle ha Stalin som förebild är nog bland det mest makabra jag hört sägas kring dessa personers politiska uppfattning. Inte nog med att det är rent sakligt fel. Den som läst samhällskunskap i grundskolan kan räkna ut med sina liktornar att den borgerliga politiken och dess styre i Helsingborg inte är kommunister. Det är också ett mycket grovt påhopp att jämföra någon demokratiskt sinnad politiker med Stalin.

Vidare kan man ju ställa sig frågande till varför borgarna i Helsingborg inte ska få lov att bedriva opinionsbildning. Som politiker är det ju hela poängen. Att verka för att människor ska dela ens uppfattning och stödja en i denna. Demokrati kallas det och det lär man sig också på grundskolan.

Det ska bli synnerligen intressant att höra debatten kring denna skrivning i kommunfullmäktige om två veckor. En ursäkt vore på sin plats från SD:s ledning och en kurs i politisk ideologi som åtgärd för SD:s fullmäktigegrupp borde vara ett yrkande. Kanske denna kurs rent av borde hållas på Medborgarskolan?

*****

Läs mer på Socialdemokraterna

2 kommentarer:

  1. Vissa M-representanter känns lite maktfullkomliga så där har SD ändå en viss poäng.

    SvaraRadera
  2. Att vara maktfullkomlig är oändligt många resor ifrån att vara ansvarig för miljoners död. Så där är ingen poäng alls och skrivelsen är bara patetisk och oerhört kränkande.

    SvaraRadera