söndag 18 mars 2012

Uppgången kan inte bara tillskrivas Löfven

33,7 procent i SIFO och jag vaknar upp med min flickvän i Stockholm efter en härlig lördagskväll där jag fick 50 procents rabatt på huvudrätten på Jensens Böfhus eftersom jag ville ha min biff medium men den var well done. För att citera Petter, "det går bra nu", liksom.

Och givetvis svämmar Facebook över av glada sossar en dag som denna. Egen majoritet för dom rödgröna partierna och S på en nivå som vi inte sett sen i augusti förra året då allt kändes så fantastiskt. Men som bland annat Daniel Wolski lite bitterljuvt noterar på Facebook är läget inte så väldigt annorlunda jämfört med mars 2008. Då hade S drömsiffror och Sören Holmberg sa att alliansen var rökt. Sen gick det som det gick.

Uppgången tillskrivs givetvis Stefan Löfven och visst ligger det mycket i hans "effekt". Men jag skulle vilja påstå att det är att förenkla det hela och framförallt är det att reducera över 100 000 medlemmars dagliga kamp för SAP. Man måste nämligen bära med sig det faktum att trots den motvind som S har befunnit sig i under dom senaste åren så har partiorganisationen faktiskt ångat på rätt bra. På det lokala planet är det definitivt inte någon S-kris och jag är tveksam till om det har varit någon kris där alls.

För att ta ett för mig närliggande exempel så har t ex kamraterna i Staffanstorp kämpat på rejält med sin organisation och dom bedrev också en mycket stark valrörelse. I det tror jag inte dom är unika. Det är i alla fall dom signaler jag får när jag pratar med kamrater runt om i landet. Organisationen är relativt  stark och på G, trots att det finns dom som gör allt dom kan för att baissa ner organisationen. Att vi kan bli ännu bättre innebär definitivt inte att vi är dåliga. Tvärtom tror jag att det är vårt arbete och förtroende på det lokala planet som bereder vägen för Stefan. Utan fotfolket, utan S-föreningarna, utan dig, så hade inte Stefan Löfven varit något alls. Det är vad jag känner och bär med mig när S möts av framgång.

*****

Media: Per T ser att det knakar i alliansbygget

Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar