fredag 9 mars 2012

There is something rotten in the state of Sweden

"There is something rotten in the state of Sweden" och det är i den absoluta toppen av styret som förruttnelseprocessen utspelar sig. Våra ministrar verkar ha fått hela starten på året 2012 om bakfoten och vaknat på fel sida av regeringenssängen.
Hillevi Engström inledde året med att sitta och hitta på siffror i Agenda. Hon föll pladask för SvD:s faktakoll och det hjälper inte hur mycket än Anders Borg försöker få rätsida på skutan. Sysselsättningsförfallet är ett faktum och den moderata arbetslinjens totala haveri står smärtsamt klart.

Sen var det dags för Ulf Kristerssons pudel i sjukförsäkringsfrågan. Inte nog med att han ignorerade riksdagen i så där ett halvår. Det var först under KU-kniven som Kristersson valde att ta till hunden och frågan är ju hur länge Reinfeldt kommer att låta Kristersson sitta kvar i regeringen. En minister har redan fallit offer för den stora sjukan i sjukförsäkringen, Kristersson hänger löst och frågan är om någon minister kommer att överleva epidemin som snarast kan liknas vid rabies i sin mortalitet för dom drabbade ministrarna.

I samma veva var självaste Fredrik Reinfeldt ute och snurrade. Även han satt i Agenda och lagade efter läge vilket gjorde att sanningshalten sjönk betänkligt. Samtidigt blev bilden pinsamt tydlig av en regeringschef som är vansinnigt trött på att styra landet. Lägg där till hans varning om att visioner är farliga eftersom dom kostar pengar och det är en ganska bister bild som framträder av regeringschefens förehavanden.

Som om inte detta var nog verkar det nu som att ytterligare en minister, försvarsminister Sten Tolgfors, har stått och ljugit för svenska folket. Först sa han att något tillstånd aldrig getts till bygget av en vapenfabrik i Saudiarabien och nu visar det sig att regeringen visst gav ett sådant tillstånd. Om man kör en faktakoll på uttalandet lär det ju inte bara lysa klarrött, det lär skrika ut "lögn" och om SvD:s uppgifter stämmer är det frågan om Tolgfors kan sitta kvar. Skulle det sen visa sig att även Fredrik Reinfeldt varit inblandad i godkännandet så är det riktigt illa för regeringen. Att sen Folkpartiet verkar vara helblåsta av Moderaterna gör det knappast saken bättre.

Var detta ska sluta vet inte jag och man kan ju bara gissa. Jag har tidigare gissat på att regeringen kommer göra allt för att tiga ihjäl frågan. Men samtidigt är Reinfeldt inte sen att offra ministrar om det behövs för att rädda ansiktet. Då spelar det ingen roll om dom är skyldiga lögnare eller oskyldigt anklagade för sexköp. När Reinfeldt lyfter sin hand så faller bilan illa kvickt.

Foto: http://medeltiden.ifokus.se*****

Bloggat: Alliansfritt Sverige, Peter J

Edit: Efterlänkat Peter A

Läs mer på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar